Известие

Collapse
No announcement yet.

Виене на полусъединител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Виене на полусъединител

Здравейте,при потегляне,на полусъединител на първа се появява някакво виене за секунда,по някой път го има и на 2-ра при полусъединител,обаче не се получава винаги,обикновенно когато не съм карал няколко часа или 1 ден примерно при тръгването?Някакви идеи от какво може да е?

Виене или супер силно свирине към пищене. Аз го имах това като взех колата преди 3 години . Също тогава ми казаха, че съединителя ми е скоро за смяна понеже има едно леко тракане при натискане. От тогава вече 35000км никакви грижи със съединителя, даже свиренето поне от година не се е появявало.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
      Виене или супер силно свирине към пищене. Аз го имах това като взех колата преди 3 години . Също тогава ми казаха, че съединителя ми е скоро за смяна понеже има едно леко тракане при натискане. От тогава вече 35000км никакви грижи със съединителя, даже свиренето поне от година не се е появявало.
      Напълно е възможно да изкара и 100 000км а може да си замине и след 20км затова винаги казвам, че се кара докато почне да буксува или да спре да влючва - много е индивидуално за всяка кола и всеки собственник
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ами на мен ми се беше прецакал съединителя и ми смениха едната хидравлична помпичка а другата ми каза човека че я е ремонтирал,може би и тя е тръгнала да изпушва значи,ама по принцип освен това свирене не забелязвам няква друга промяна.

Comment

Ще използвам темата на колегата за да попитам нещо относно съединителя , дано не е проблем . Та при мен проблема е че когато изключа от скорост има едно тракане , а когато натисна педала на съединителя тракането изчезва . Скоростите се превключват без проблем , съединителя отделя нормално , но виенето е неприятно .

Comment

И при мен го има това тракане вече от доста време. Ето в тази тема има мнения по въпроса: http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=51398
            Alfa Romeo 145 1.3 Boxer 95'EX
            Alfa Romeo 156 1.8 TS 98'
            Alfa Romeo 147 1.6 TS 04'

Comment

Все пак темата на колегата е за виене само на полусъединител. Наистина, нека някой който си има представа от какво може да е, да сподели с нас, защото и аз го имам този проблем. Незнам дали е знак на скорошни лоши последствия в/у съединителя, или си е нормално. Незнам дали се чува силно отвън и дали не се излагам по пешеходните пътеки като ги пресичам.
              Това виене се получи откакто в един сервиз ми смениха съединителя. Казаха, че ще се оправи след време, но минаха около 15000 км. и няма никаква промяна.
              Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
              Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
                Това виене се получи откакто в един сервиз ми смениха съединителя. Казаха, че ще се оправи след време, но минаха около 15000 км. и няма никаква промяна.
                Е защо не се върнеш в сервиза. Все пак трябва да имаш гаранция за труда.
                Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
                  Все пак темата на колегата е за виене само на полусъединител. Наистина, нека някой който си има представа от какво може да е, да сподели с нас, защото и аз го имам този проблем. Незнам дали е знак на скорошни лоши последствия в/у съединителя, или си е нормално. Незнам дали се чува силно отвън и дали не се излагам по пешеходните пътеки като ги пресичам.
                  И при мен се получи същото по- скоро свири или пищи ,след смяна на съединителя(като буксуващ ремък или свирещи спирачки),при тръгване на първа и при полусъединител. Не е опасно, по- скоро е неприятен козметичен дефект ,не знам дали ще се оправи.Звука се издава от триещите се повърхности.
                  Last edited by lordliness; d.m.y г., 12:56.
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от CHILIEV Покажи съобщение
                    Е защо не се върнеш в сервиза. Все пак трябва да имаш гаранция за труда.
                    Няма гаранция.

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                    И при мен се получи същото по- скоро свири или пищи ,след смяна на съединителя(като буксуващ ремък или свирещи спирачки),при тръгване на първа и при полусъединител. Не е опасно, по- скоро е неприятен козметичен дефект ,не знам дали ще се оправи.Звука се издава от триещите се повърхности.
                    Точно същото е. Струва ми се, че е възможно да е от фалшив диск. Демек самото феродо да е някакво.... кофти и да скърцори.
                    Като не ми разбираше кухата тиква тогава, ся ще си вие като чакал.
                    Last edited by b_angelov; d.m.y г., 14:29.

Comment

Най вероятно виенето или свиренето ви да идва от лагера, който контактува с притискателния диск.
                      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                      sigpic

Comment

Нали уж е лагер... А и моя не го сменяха тогава.

Comment

Моя не е фалшив,закупен е от сервиза и има 80 000км.гаранция!И смениха всичко,от феродото е.

Comment

А важен въпрос е това свирене опасно ли е за нещо и трябва ли да се сменя нещо или просто си свири,щото на мен не ми свиреше преди,а и не е почнало да прави така след като сам сменил съединител ама изведнъж прецени че ще си вие.При мен не е силен звука много(засега),но ако не сивири ще е по-добре

Comment

При мен свири само при натоварване ,когато тръгвам рязко свири по- дълго и по- силно и предимно на първа.При натискане на място няма звуци,и като слушам свиренето си правя извода ,че колкото по -дълго съм на първа повече се износва съединителя независимо дали свири или не,понякога свири през цялото време докато съм на първа,което означава ,че съединителя приплъзва от голямото натоварване.Извода- времето на първа скорост трябва да е колкото може по кратко.

Comment

Working...
                              X